Zapiekane naleśniki ze szpinakiem, boczkiem i serem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zdrowe i pyszne danie, doskonałe na domowy obiad lub kolację.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Naleśniki (ok. 6-8 sztuk)
    2 opakowania mrożonego szpinaku (razem ok. 900 g)
    1 cebula
    1 kostka bulionowa
    Kilka plastrów żółtego sera
    Kilka plastrów boczku
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Ser

Zapiekane naleśniki ze szpinakiem, boczkiem i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Smażymy nalesniki. Cebulę siekamy w drobną kostkę. Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy cebulkę. Dodanemy szpinak, przyprawiamy kostką bulionową, solą i pieprzem. Smażymy do odparowania wody.
  • 2. Naleśniki smarujemy farszem szpinakowym, rolujemy. Układamy obok siebie w naczyniu żaroodpornym. Ser i boczek kroimy w paski, układamy na naleśnikach.
  • 3. Pieczemy w 180 stopniach przez około 15-20 minut. Podajemy na gorąco, lub na zimno. Smacznego!

Porady

Do naleśników świetnie pasuje sos czosnkowy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Sery Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować