Owoce zapiekane pod kruszonką

4.39 (173 ocen)

Jakie to było pyszne! Deser dla tych, którzy z ciasta najchętniej zjadają kruszonkę.

Składniki:

  • 150g zimnego masła
    200g mąki pszennej
    50g cukru
    2 jabłka
    200g malin (mogą być mrożone)
Wystaw ocenę:

4.39 (173 ocen)

Zobacz również:

Desery

Owoce zapiekane pod kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Masło kroimy na kawałki, przekładamy do miski i wraz z mąką i cukrem zagniatamy na ciasto. Ciasto rozcieramy w dłoniach tworząc kruszonkę.
  • 2. Jabłka ścieramy na dużych oczkach tarki, przekładamy do foremek wraz z malinami. Posypujemy obficie kruszonką.
  • 3. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 35 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować