Udziec indyka z żurawiną z szynkowaru

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo soczysta rolada drobiowa z indyka w pikantnej przyprawie z dodatkiem suszonej żurawiny. Super dodatek do pieczywa.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    1 udziec z indyka( około 1,2 kg)
    1 opakowanie przyprawy klasycznej do mięs
    1 płaska łyżeczka czubrycy czerwonej
    2 łyżki oleju rzepakowego
    10 dag suszonej żurawiny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Wędliny

Udziec indyka z żurawiną z szynkowaru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: mięso oczyścić, opłukać, osuszyć. Przyprawy wymieszać ze sobą a następnie z olejem, natrzeć mięso i wstawić do lodówki na 24 godziny. Następnie mięso nafaszerować żurawiną, dobrze zwinąć, włożyć do woreczka i do szynkowaru. Dobrze ubić. Naczynie wstawić do zimnej wody, zagotować i parować na małym ogniu 2 godziny. Naczynie zostawić w wodzie do jej wystygnięcia. Następnie wstawić do lodówki na całą noc do schłodzenia.

Porady

1. mięso można posypać niewielką ilością żelatyny.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Przyprawy Żurawina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować