Bardzo soczysta rolada drobiowa z indyka w pikantnej przyprawie z dodatkiem suszonej żurawiny. Super dodatek do pieczywa.
20 min
Więcej niż 10 osób
Łatwy
Składniki:
Składniki:
1 udziec z indyka( około 1,2 kg)
1 opakowanie przyprawy klasycznej do mięs
1 płaska łyżeczka czubrycy czerwonej
2 łyżki oleju rzepakowego
10 dag suszonej żurawiny
Udziec indyka z żurawiną z szynkowaru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie: mięso oczyścić, opłukać, osuszyć. Przyprawy wymieszać ze sobą a następnie z olejem, natrzeć mięso i wstawić do lodówki na 24 godziny. Następnie mięso nafaszerować żurawiną, dobrze zwinąć, włożyć do woreczka i do szynkowaru. Dobrze ubić. Naczynie wstawić do zimnej wody, zagotować i parować na małym ogniu 2 godziny. Naczynie zostawić w wodzie do jej wystygnięcia. Następnie wstawić do lodówki na całą noc do schłodzenia.
Porady
1. mięso można posypać niewielką ilością żelatyny.
Komentarze