Udziec indyka z żurawiną z szynkowaru

  • wyświetlono: 435 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Bardzo soczysta rolada drobiowa z indyka w pikantnej przyprawie z dodatkiem suszonej żurawiny. Super dodatek do pieczywa.

  • 20 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

Składniki:
1 udziec z indyka( około 1,2 kg)
1 opakowanie przyprawy klasycznej do mięs
1 płaska łyżeczka czubrycy czerwonej
2 łyżki oleju rzepakowego
10 dag suszonej żurawiny

Sposób przygotowania przepisu:

Udziec indyka z żurawiną z szynkowaru

  • 1. Wykonanie: mięso oczyścić, opłukać, osuszyć. Przyprawy wymieszać ze sobą a następnie z olejem, natrzeć mięso i wstawić do lodówki na 24 godziny. Następnie mięso nafaszerować żurawiną, dobrze zwinąć, włożyć do woreczka i do szynkowaru. Dobrze ubić. Naczynie wstawić do zimnej wody, zagotować i parować na małym ogniu 2 godziny. Naczynie zostawić w wodzie do jej wystygnięcia. Następnie wstawić do lodówki na całą noc do schłodzenia.

Porady

1. mięso można posypać niewielką ilością żelatyny.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

mięso z indykaprzyprawyżurawina.

Komentarze

Podobne przepisy

image-29f6aec

Dodane przez: Alex M

Domowa wędlina z indyka

Smaczna domowa wędlina z szynkowara....

Pasztet z indyka

Dodane przez: mariwanna

Pasztet z indyka

Pyszny domowy pasztet z mięsa indyczego

Rolada drobiowa z indyka

Dodane przez: bienpyt

Rolada drobiowa z indyka

Delikatna, domowa, smaczna bez...

drobiowa prasowanka z żurawiną

Dodane przez: sammakko

Drobiowa prasowanka z żurawiną

Kolejny wyrób z szynkowaru tym...

Domowa wędlina z indyka

Dodane przez: Szarlota

Domowa wędlina z indyka

Zdrowy, pyszny i aromatyczny indyk

Pieczeń z indyka

Dodane przez: Elzbieta Majkowska

Pieczeń z indyka

Pieczeń z indyka