Udka kurczaka w złotej panierce

5 (2 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Nawet niejadek się na nie skusi. chrupiącej panierce nie da się oprzeć

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 6 udek
    - pół litra mleka
    -pół litra maślanki
    -2 szklanki mąki
    -sól, pieprz, czosnek
    -olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka kurczaka w złotej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka przyprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Odstawiamy na 1 godzinę do lodówki.
  • 2. Mleko wlewamy do garnka dolewamy tyle samo wody i wkładamy udka. Gotujemy ok pół godziny na średnim ogniu.
  • 3. Ugotowane udka moczymy w maślance, otaczamy w mące i smażymy w oleju na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować