Udka z rosołu w chrupiącej panierce

4.9 (204 ocen)

Udka z rosołu wcale nie muszą być nudne. My lubimy chrupiącą skórkę więc przygotowałam je w pysznej panierce.

Składniki:

  • 3 ugotowane udka z rosołu

    Panierka:
    szkl bułki tartej
    2 jajka
    1/2 szkl mąki pszennej
    1/2 łyżeczki papryki słodkiej
    odrobina pieprzu

    olej rzepakowy do smażenia
Wystaw ocenę:

4.9 (204 ocen)

Zobacz również:

Rosół Dania główne

Udka z rosołu w chrupiącej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotować panierkę. W jednej miseczce rozbełtać jajka z papryką i pieprzem. Do drugiej przesypać mąkę, do trzeciej bułkę tartą. Udka po wyjęciu z rosołu dobrze odsączyć. Panierować najpierw z mące, jajku i na końcu w bułce tartej. Na patelni dobrze rozgrzać olej, smażyć udka z obu stron na złotobrązowy kolor.
    Podawać np. z ziemniaczkami i miksem sałat, posypane szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Mięso Olej Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować