Udka z rosołu w chrupiącej panierce

  • wyświetlono: 20453 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 4

Udka z rosołu wcale nie muszą być nudne. My lubimy chrupiącą skórkę więc przygotowałam je w pysznej panierce.

joanna30

Składniki

3 ugotowane udka z rosołu

Panierka:
szkl bułki tartej
2 jajka
1/2 szkl mąki pszennej
1/2 łyżeczki papryki słodkiej
odrobina pieprzu

olej rzepakowy do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Udka z rosołu w chrupiącej panierce

  • 1. Przygotować panierkę. W jednej miseczce rozbełtać jajka z papryką i pieprzem. Do drugiej przesypać mąkę, do trzeciej bułkę tartą. Udka po wyjęciu z rosołu dobrze odsączyć. Panierować najpierw z mące, jajku i na końcu w bułce tartej. Na patelni dobrze rozgrzać olej, smażyć udka z obu stron na złotobrązowy kolor.
    Podawać np. z ziemniaczkami i miksem sałat, posypane szczypiorkiem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

mięsotania_kuchniaw_kilka_chwilmoj_niedzielny_obiaddania_dla_urodyKurczaksezonowe_przysmakimama_mnie_nauczylamięso z rosołuobiadudkaz rosołuPokochaj_olej_rzepakowy

Komentarze

Podobne przepisy

Skrzydełka w chrupiącej panierce

Dodane przez: RedakcjaPP

Skrzydełka w chrupiącej panierce

Zwykle podaję je z ziemniakami...

kurczak w chrupiącej panierce:)

Dodane przez: martaf

Pierś z kurczaka w chrupiącej panierce ala...

pierś jest soczysta i pyszna:)

.

Dodane przez: Anitka0804

Udka w panierce

Pyszne i szybkie w przygotowaniu...

kotleciki z ziemniaczkami i ogórkami w musztardzie

Dodane przez: eva3075

KOTLETY DROBIOWE W CHRUPIĄCEJ PANIERCE

Kiedy je zrobiłam po raz pierwszy...

Mniam

Dodane przez: Natalia Jaśkowiak

Parówki w chrupiącej panierce

Miałam w lodówce kilka parówek...

Pałeczki w chrupiącej panierce

Dodane przez: agus11013

Pałeczki z kurczaka w chrupiącej panierce

Pałeczki są chrupiące i soczyste...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE