udka w chrupiącej panierce

  • wyświetlono: 2596 |
  • dodany do książki kucharskiej: 8 |
  • polecenia: 0

polecam wszystkim udka tak zrobione są z wierzchu chrupiące, w środku miękkie i soczyste. Można użyć oczywiście też innych części kruczka w oryginale były to skrzydełka

izaa_a

Składniki

1 kg średnich udek
sól
2 pełne łyżki mąki ziemniaczanej
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
łyżeczka granulowanego czosnku
przyprawa do kurczaka (można użyć gotowej, lub własnej mieszanki)
pieprz
papryka słodka i ostra wg uznania
olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

udka w chrupiącej panierce

  • 1. Mięso umyć, osuszyć, posolić. Do worka foliowego wsypać pozostałe składniki, wymieszać, włożyć udka, zawiązać worek i mocno potrząsać, by posypka wszędzie dotarła.
  • 2. Udka smażyć na rozgrzanym oleju po 3 min. z każdej strony. Po tym czasie przełożyć na blaszkę i piec w piekarniku ok 30- 40 min. (w zależności jak duże mamy porcje mięsa) w 190 st.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilpaprykaudkakurczak panierowany

Komentarze

Podobne przepisy

Ziołowa tołpyga w chrupiącej panierce

Dodane przez: justi2401

Ziołowa tołpyga w chrupiącej panierce

Tołpyga to ryba, którą cechuje...

Kurczak w chrupiącej panierce

Dodane przez: Dorota21

Kurczak w chrupiącej panierce

przepis wyszukany w książce kucharskiej...

Skrzydełka z kurczaka w chrupiącej panierce

Dodane przez: smak i uczucie

Skrzydełka z kurczaka w chrupiącej panierce

Smaczne skrzydełka z chrupiącej...

Udka pieczone w paprykowej panierce

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Udka pieczone w paprykowej panierce

Bardzo często przygotowuję kurczaka...

Udka kurczaka w złotej panierce

Dodane przez: tatalia

Udka kurczaka w złotej panierce

Nawet niejadek się na nie skusi....

schabowy

Dodane przez: marta625

Schabowy w chrupiącej panierce

Tradycyjny kotlet w nieoczywistej...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE