Udka drobiowe bez kości i skóry duszone z cebulką

4.33 (3 ocen)

  • 5 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Co u was dziś na obiad ? ja przygotowałam udka drobiowe duszone z cebulką

  • 5 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g udek kurczaka bez skóry i kości,
    1 łyżka suszonej włoszczyzny,
    300 ml przegotowanej letniej wody ( nie gorącej ! ),
    1 łyżka przyprawy do kurczaka,
    1 łyżka oleju,
    3 średniej wielkości cebule ( może być ze szczypiorem )
Wystaw ocenę:

4.33 (3 ocen)

Zobacz również:

Dania mięsne

Udka drobiowe bez kości i skóry duszone z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • obiad 1. Do mięsa wsypać przyprawę i wlać olej wymieszać i pozostawić na 5 minut
  • obiad 2. Przygotowane mięso obsmażyć na złoty kolor wlać wodę i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa i wyparowania większości wody
  • obiad 3. Jak już z duszenia zrobił się sos dodać cebulę i dusić do momenty jej zmiękczenia
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Duszenie Obiad

Podobne przepisy

4.5 (201 ocen)

udka duszone

To może cię zainteresować