Udka bez kości faszerowane po węgiersku

  • wyświetlono: 2094 |
  • dodany do książki kucharskiej: 6 |
  • polecenia: 0

Udka bez kości i skóry dostępne są w każdym sklepie. Nadają się do faszerowania, ja proponuję je faszerowane po węgiersku, z papryką, ogórkiem, owinięte boczkiem. Smakują każdemu:).

monika016
  • 3 porcje
  • 90min

Składniki

6 szt. udek bez kości
1 papryka czerwona
1 papryka zielona
3 ogórki konserwowe
1 cebula
3 łyżki ajwaru
3 plastry sera
12 cienkich plastrów wędzonego boczku
sól, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany
1 łyżka oleju

Sposób przygotowania przepisu:

Udka bez kości faszerowane po węgiersku

  • 1. Ajwar mieszamy z olejem i przyprawami. Nacieramy nim udka.
  • 2. Paprykę i ogórki kroimy w paski, plastry sera na pół. cebulę w piórka. W środek każdego udka układamy plastry papryki, ogórki, cebulę i 1/2 plastra sera. Każde udko owijamy szczelnie 2 plastrami boczku.
  • 3. Udka układamy w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Kurczakboczekudkawęgiersku

Komentarze

Podobne przepisy

Schabowe z kością "po włosku"

Dodane przez: Joanna Kryla

Schabowe z kością "po włosku"

Pyszne pełne warzyw i ziół danie,...

Placek po Węgiersku

Dodane przez: Marinella

Placek po Węgiersku

Danie kaloryczne ale pyszne

Parówki po węgiersku

Dodane przez: Beata07

Parówki po węgiersku

To danie robi się dosłownie w kilka...

image-1rqk4ji

Dodane przez: xamelka1

Placek po węgiersku

Placek po węgiersku jest smaczną...

PLACEK PO WĘGIERSKU

Dodane przez: pati197799

PLACEK PO WĘGIERSKU

SYTY SMACZNY OBIADEK

Placek po węgiersku

Dodane przez: Ania1408

Placek po węgiersku

Danie jest łatwe w przygotowaniu...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE