Wątróbki drobiowe duszone z cebulką

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wątróbki drobiowe duszone z cebulką podane z ziemniakami i sałatką warzywną z kapusty i papryk.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • wątróbki drobiowe 70 dag
    cebula 2 szt.
    ziemniaki 6-8 szt.
    sałatka z kapusty i papryk
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Dania główne Wątróbka

Wątróbki drobiowe duszone z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbki myjemy, wycinamy z nich ścięgniste żyłki i moczymy w zimnej wodzie. Wymoczone wątróbki osączamy z wody i smażymy na gorącym tłuszczu kilkakrotnie je przewracając na drugą stronę. Do smażących się wątróbek dodajemy obraną i pokrojoną w pół plastry cebulę. Solimy i pieprzymy do smaku. W między czasie gdy duszą się wątróbki gotujemy ziemniaki. Uduszone wątróbki podajemy z ugotowanymi ziemniakami i sałatką z kapusty i papryk.

    Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować