Uda kurczaka duszone z fasolką szparagową

3.33 (6 ocen)

  • 5 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Dziś moja propozycja obiadowa to udka kurczaka bez skóry i kości

  • 5 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g udek kurczaka bez kości i skóry,
    0,5 łyżki przyprawy do kurczaka złocista,
    0,5 łyżki przyprawy do kurczaka ziołowa,
    1,5 łyżki oleju,
    260 g fasolki szparagowej żółtej i zielonej całej,
    150 ml zimnej przegotowanej wody,
    1 szczypta przyprawy uniwersalnej
Wystaw ocenę:

3.33 (6 ocen)

Zobacz również:

Dania z kurczaka

Uda kurczaka duszone z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • obiad 1. Mięso z kurczaka opłukać i obsypać przyprawami odstawić na 10 minut aby przeszły smakiem i zapachem przypraw
  • obiad 2. Po odstaniu wyznaczonego czasu mięso obsmażyć na złoty kolor a następnie wlać wodę i dusić do czasu wyparowania połowy wlanej wody
  • obiad 3. Gdy wyparowało połowę wody dodać fasolkę szparagową doprawić do smaku i poddusić do czasu jej miękkości
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować