Trottole z Gorgonzolą

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ciekawy smak jarskiej potrawy w tradycyjnym włoskim stylu. Wszystkie składniki są łatwo dostępne w Polsce.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron: 0.5 kilograma
    - ser gorgonzola: 25 dekagramów
    - śmietana 18%: 250 mililitrów
    - wino białe wytrawne: 3 łyżki
    - oliwa: 1 łyżka
    - zielona pietruszka: 1 pęczek
    - zielona bazylia: 0.5 pęczka
    - oliwki: 10 sztuk
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Trottole z gorgonzolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować dodając nieco oliwy do wody.
  • 2. Pokruszony ser Gorgonzola rozpuścić ze śmietaną i winem na wolnym ogniu, doprawić pieprzem i solą.
  • 3. Sos połączyć z makaronem, bazylią, pietruszką, oliwkami oraz ewentualnie z ulubionymi ziołami i innymi warzywami.
  • 4. Na talerzu udekorować listkami bazylii oraz oliwkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować