PENNE Z GRUSZKĄ I GORGONZOLĄ

5 (1 ocen)

  • 30 min

Sam ser jest dość specyficzny ze względu na zapach i słonawy smak, ale łącząc go ze słodką gruszką uzyskuje się fajnie równoważące się smak

  • 30 min

Składniki:

  • na 1 porcję
    makaron penne na 1 porcję
    1 gruszka
    1 cytryna
    1 garść orzechów włoskich
    100 g sera gorgonzola
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Penne z gruszką i gorgonzolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy według opisu na opakowaniu. Gruszki obieramy i kroimy w kostkę. Wyciskamy sok z połówki cytryny. W soku obtaczamy pokrojoną gruszkę. Gruszkę gotujemy podlewając odrobiną wody aż zmięknie (trzeba uważać aby nie rozgotować). Do gruszki dodajemy ugotowany makaron oraz posiekane drobno orzechy. Mieszamy. Na koniec makaron z gruszką posypujemy pokruszonym serem gorgonzola.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Sery Ser pleśniowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować