Torcik z truskawkami i prażonymi migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: Margarynę stopić. Biszkopty pokruszyć i połączyć z tłuszczem. Tortownicę o średnicy 24 cm wykleić ciastem i odstawić do lodówki na 30 minut.
2.Truskawki opłukać, usunąć szypułki. Owoce pokroić w plasterki. Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni na złoty kolor.
3.Krem: Żelatynę rozpuścić w 120 ml gorącej wody , ostudzić. Ostudzoną żelatynę połączyć z serkiem śmietankowym. Kremówkę ubić z cukrem pudrem na puszysty krem i delikatnie wymieszać z serkiem.
4.Na ciasto położyć krem i truskawki pokrojone w plasterki. Wierz torcika posypać prażonymi migdałami. Wstawić do lodówki na 3 godziny. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Komentarze