Torcik z masą rabarbarowo -truskawkową .

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Połączenie kwaskowatego smaku rabarbaru z cudowną słodyczą truskawek i bitej śmietany .

  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka pszenna: 0.5 szklanki
    - cukier: 3 łyżki
    - proszek do pieczenia: 0.5 łyżeczki
    - jajka: 3 sztuki
    - czekolada mleczna: 8 dekagramów

    - rabarbar: 40 dekagramów
    - cukier: 1 szklanka
    - galaretka truskawkowa: 2 sztuki
    - truskawki: 0.5 kilograma

    - śmietana kremówka 30 %: 300 mililitrów
    - cukier waniliowy: 1 sztuka
    - śmietan fix: 1 sztuka
    - wino truskawkowe (do nasączenia): 0.5 szklanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Torcik z masą rabarbarowo -truskawkową . - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Torcik z masą rabarbarowo-truskawkową 1. Ciasto :
    Białka ubić z cukrem na sztywną bezę ,następnie dodać żółtka i delikatnie połączyć,dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i na koniec drobno pokrojoną czekoladę.
    Piec około 10 min w gorącym piekarniku
  • Torcik z masą rabarbarowo-truskawkową 2. Masa rabarbarowa :
    Rabarbar oczyścić ,pokroić na mniejsze kawałki,zasypać cukrem i odstawić do puszczenia soku,dodać sól,następnie postawić na palniku i rozgotować .Do rozgotowanego rabarbaru dodajemy galaretkę rozpuszczoną w 2 szklankach wody i truskawki,odstawiamy do zgęstnienia.
  • 3. Śmietanę ubijamy z cukrem waniliowy i śmietan fiksem.
  • Torcik z masą rabarbarowo-truskawkową 4. Upieczone i ostudzone ciasto nasączamy winem truskawkowym,wykładamy gęstą masę i jak zastygnie wykładamy całą bitą śmietanę ,dowolnie dekorujemy.
    Odstawiamy do schłodzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rabarbar Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Komunia Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować