Tatar ze śledzia z azjatycka nutą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 2 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Alternatywa dla tradycyjnie przyrządzonego na święta śledzia

  • 2 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • (2 porcje)

    4 płaty śledzia

    1/2 pora

    1 łyżeczka startego świeżego imbiru

    1 niepełna łyżeczka wasabi (użyłam w proszku)

    sok z 1/2 limonki

    2 łyżki sosu sojowego

    1,5 łyżki sosu teriyaki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Tatar ze śledzia z azjatycka nutą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płaty śledziowe moczymy w zimnej wodzie pół dnia, odsączamy i kroimy w mała kostkę.

    Pora koimy na pół i potem w kostkę.

    W misce łączym obydwa sosy (sojowy i teriyaki), dodajemy wasabi, imbir i sok z limonki. Dodajemy pora i śledzie, mieszamy odstawiamy na około 2 godziny (opcjonalnie można dosłodzić)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować