Muffiny dyniowe

3.5 (2 ocen)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Muffiny dyniowe

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • (na 24 szt.)
    200 g puree z dyni
    3 jajka
    2 szkl mąki
    1 szkl brązowego cukru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżeczka cynamonu
    1 szczypta mielonego kardamonu
    150 ml jogurtu naturalnego
    1/3 szkl oleju
    1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
    krem:
    100 ml serka mascarpone
    50 ml śmietany 30%
    2 łyżki cukru pudru
    cynamon
Wystaw ocenę:

3.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Muffinki

Muffiny dyniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce łączymy mąkę, cukier, proszek do pieczenia, cynamon.
    W oddzielnym naczyniu mieszamy puree z dyni, jogurt, jajka, olej i ekstrakt waniliowy. Do wymieszanych składników mokrych dodajemy składniki suche. Mieszamy do połączenia składników i otrzymania gładkiego ciasta.
    Ciasto przelewamy do 3/4 wysokości papilotek na muffiny.
    Formę z muffinami wstawiamy do piekarnika rozgrzanego o 180 stopni, pieczemy 30 minut.
    krem:
    Śmietanę ubijamy z cukrem i serkiem mascarpone, na końcu dodajemy cynamon.
    Krem przekładamy do rękawa cukierniczego i ozdabiamy muffiny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować