Omlet z rydzami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Omlet z rydzami to idealna propozycja na pełnowartościowe śniadanie na bogato.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g rydzów
    2 cebulki dymki ze szczypiorkiem
    1 łyżka masła
    1 łyżeczka oleju
    sól (do smaku)
    świeżo mielony czarny pieprz (do smaku)
    Omlet:
    3 wiejskie duże jajka
    1 łyżka mleka
    sól (do smaku)
    1/2 łyżki masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Omlet Jajko Śniadanie

Omlet z rydzami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rydze oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. Masło rozpuścić na patelni i dodać olej. Z dymki odciąć szczypiorek. Cebulki pokroić na półplasterki, zeszklić na maśle, dorzucić rydze i smażyć na średnim ogniu do miękkości i zarumieniania. Pod koniec smażenia doprawić solą i pieprzem. Przełożyć na talerz. Na patelni rozpuścić masło. Jajka roztrzepać z mlekiem i solą. Wlać na roztopione masło i smażyć na wolnym ogniu do ścięcia. Omlet przełożyć na drugą stronę i podsmażyć. Omleta przełożyć na talerz, dodać rydze i złożyć na pół. Posypać szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Dymka Grzyby Jajka Nabiał Rydze

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować