Tagliatelle ze szpinakiem cukinią i suszonymi pomidorami

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszne danie, które przygotowuje się bardzo szybko

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 150 – 200 gram makaronu tagliatelle
    2 garście świeżego szpinaku /same listki/
    6 kawałków suszonych pomidorów z oleju
    220 gram cukinii
    2 duże ząbki czosnku
    oliwa z suszonych pomidorów do smażenia
    starty parmezan
    sól lub jarzynka, pieprz kolorowy z młynka
    szczypta cukru, mielona gałka muszkatołowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Tagliatelle ze szpinakiem cukinią i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować a l' dente i osączyć. W rondlu na rozgrzanym oleju z suszonych pomidorów podsmażyć krótko posiekany czosnek razem z pokrojonymi w kostkę pomidorami, dodać cukinię, podsmażyć chwilę i dodać opłukany szpinak, chwilę podsmażyć aby listki oklapły, doprawić do smaku. Dodać makaron, wymieszać i podać z parmezanem. Można też makaron nałożyć na talerz, polać sosem i posypać serem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Makaron Suszone pomidory Szpinak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wegetariańska Post Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować