Szybka babka cytrynowa na jogurcie naturalnym

4.49 (162 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ta babka jest delikatna, ma przyjemny cytrynowy smak i pięknie prezentuje się na stole.

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka
    150 g jogurtu naturalnego
    Sok z 1 cytryny
    Skórka z 1 cytryny
    3/4 szkl. Oleju
    2 i 1/2 szkl. Mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 szkl cukru + 1 łyżka do posypania na górę.
Wystaw ocenę:

4.49 (162 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Babki

Szybka babka cytrynowa na jogurcie naturalnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • szybka babka cytrynowa 1. Jajka ubijamy z cukrem na jasną i puszystą pianę. Dodajemy olej i jogurt naturalny .
    Cały czas miksując do masy dodajemy w kilku partiach mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Na koniec wlewamy sok z cytryny oraz skórkę.
    Przekładamy do formy o długości ok 22cm wyłożonej papierem do pieczenia. Z posypujemy cukrem. Pieczemy ok55 min w temperaturze 1800C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cytryna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować