4 jajka
150 g jogurtu naturalnego
Sok z 1 cytryny
Skórka z 1 cytryny
3/4 szkl. Oleju
2 i 1/2 szkl. Mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 szkl cukru + 1 łyżka do posypania na górę.
Sposób przygotowania przepisu:
Szybka babka cytrynowa na jogurcie naturalnym
1.
Jajka ubijamy z cukrem na jasną i puszystą pianę. Dodajemy olej i jogurt naturalny .
Cały czas miksując do masy dodajemy w kilku partiach mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Na koniec wlewamy sok z cytryny oraz skórkę.
Przekładamy do formy o długości ok 22cm wyłożonej papierem do pieczenia. Z posypujemy cukrem. Pieczemy ok55 min w temperaturze 1800C.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze