Szpinak z ciągnącą się mozarellą

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Ten szpinak świetnie nadaje się jako sos do spaghetti, ziemniaków lub jako samodzielne danie.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g szpinaku mrożonego
    1 opakowanie sera mozarella
    1 łyżka masła
    1 ząbek czosnku
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy Spaghetti

Szpinak z ciągnącą się mozarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rozgrzanym maśle podgrzewamy szpinak.
  • 2. Dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku.
  • 3. Doprawiamy solą i pieprzem i smaku.
  • 4. Dodajemy pokrojoną w kostkę mozarellę i smażymy do czasu aż mozarella się roztopi.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Masło Pieprz Sól Szpinak Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować