Szpinak w naleśnikach

5 (2 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Polecam naleśniki z pysznym farszem ze szpinaku i suszonych pomidorków.
Naleśniki są bardzo smaczne i sycące.

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto;
    mąka 200 -250 g,
    mleko 250 g,
    jajka 2 ,
    woda gazowana 250 g,
    szczypta soli,

    Farsz;
    szpinak świeży około 600 g,
    masło 3 łyżki,
    twarożek 200 g,
    pomidory suszone 5 szt,
    ząbki czosnku 3 ,
    śmietana 18 % 3 łyżki,
    gałka muszkatołowa do smaku,
    sól do smaku,
    pieprz do smaku,
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki zapiekane

Szpinak w naleśnikach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto na naleśniki;

    Z mąki, jajek, wody gazowanej, mleka oraz odrobiny soli przygotować ciasto naleśnikowe.

    Oczyszczony, opłukany szpinak włożyć na rozgrzane masło i smażyć do miękkości. Dodać czosnek przeciśniemy przez praskę , śmietanę oraz pokrojone w paski suszone pomidory.
    Doprawić do smaku pieprzem solą oraz gałką muszkatołową.
    Z ciasta usmażyć cienkie naleśniki, posmarować je twarożkiem.
    Nałożyć farsz, zwinąć w rulon i ponownie podsmażyć na gorącym oleju z jednej i z drugiej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować