REKLAMA
Ta potrawa jest bardzo prosta, a smakiem zaskoczy wszystkich. Na pewno każda restauracja chciałaby mieć ją w swoim menu!
Papryka faszerowana ryżem i mięsem mielonym (wołowym lub wieprzowo-wołowym) to klasyczny przepis na to warzywo. Pozbawiona pestek papryka musi zostać wypełniona farszem, a górne - odcięte wcześniej - części pełnią rolę jadalnego wieczka. Pysznie i prosto!
Miniaturowe cukinie z farszem z brązowego i dzikiego ryżu oraz papryki. Dzięki mieszance różnych przypraw nabierają lekko indyjskiego charakteru.
Cukiniowa miseczka wypełniona farszem z ryżu, marchewki i prawdziwków, doprawiona ziołami i zapieczona z sosem jajeczno - śmietanowym, kusi smakiem i aromatem.Powstała, gdy nie miałam pomysłu na obiad. Jest świetnym sposobem na wykorzystanie starszych cukinii, które mają już nasiona.
Taka serowa propozycja odmieni naszą cukinię lub kabaczka. Jest doskonała na obiad lub kolację.
Zaczął się właśnie sezon na pyszne cukinie prosto z działki, czy lubicie to warzywo? Ja osobiście uwielbiam w każdej postaci, a już faszerowana to sam rarytas. Zgodzicie się ze mną?
Bakłażan faszerowany soczewicą i pomidorami
Propozycja na danie pełne smaków i aromatów, zarówno w części wegańskiej dania, jak i tej przeznaczonej dla koneserów mięsa. Całość jest bardzo pożywna i sycąca. Papryka jest delikatna, a mięso miękkie, bardzo soczyste i otulone gryczano - pomidorową kołderką.
Mój ulubiony obiad
Bardzo smaczna, kolorowa i prosta w wykonaniu faszerowana cukinia. Smakuje doskonale! Każdy składnik tej potrawy świetnie się komponuje tworząc pyszne danie :) W sezonie cukinia ma niepowtarzalny smak i jest wyjątkowo tania dlatego warto spróbować ją również w takiej wersji.
Ostatnio skomentowane
Bigos z cukinii