Szparagi robiłam pierwszy raz i wiem że teraz będą często gościć w moim domu.
Wyszły pyszne.
Posmakowały mojej całej rodzince.
30 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
szparagi 1/2 op. ugotowane,
plastry boczku 6 szt,
mozzarella mini kulki kilka szt,
tacka na grilla,
plasterki kiełbasy kilka szt,
parę gałązek koperku,
Szparagi otulone boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szparagi oczyścić, obciąć twarde końcówki i gotować w osolonej wodzie około 8 minut, odsączyć i ostudzić.
Plastry boczku rozłóż na stole i ułóż na nich szparagi.
Małe kulki mozzarelli przekrój na połówki i ułóż na szparagach.
Zawiń w boczek, ułóż na tacce i piec na rozgrzanym grillu lub w nagrzanym piekarniku na złoty kolor.
Udekoruj plasterkami grillowanej kiełbasy oraz zielonym koperkiem
Podawaj gorące z dowolnym sosem.
Komentarze