Szparagi otulone boczkiem

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szparagi robiłam pierwszy raz i wiem że teraz będą często gościć w moim domu.
Wyszły pyszne.
Posmakowały mojej całej rodzince.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • szparagi 1/2 op. ugotowane,
    plastry boczku 6 szt,
    mozzarella mini kulki kilka szt,
    tacka na grilla,
    plasterki kiełbasy kilka szt,
    parę gałązek koperku,
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Faszerowane warzywa

Szparagi otulone boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi oczyścić, obciąć twarde końcówki i gotować w osolonej wodzie około 8 minut, odsączyć i ostudzić.
    Plastry boczku rozłóż na stole i ułóż na nich szparagi.
    Małe kulki mozzarelli przekrój na połówki i ułóż na szparagach.
    Zawiń w boczek, ułóż na tacce i piec na rozgrzanym grillu lub w nagrzanym piekarniku na złoty kolor.
    Udekoruj plasterkami grillowanej kiełbasy oraz zielonym koperkiem
    Podawaj gorące z dowolnym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować