Świąteczne ciastka z pistacjami i białą czekoladą

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Polecam okrągłe i kruche ciasteczka z pistacjami i białą czekoladą. Są szybkie w przygotowaniu, proste i zawsze wychodzą.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mąka 1 i 1/3 szklanki,
    masło 140 g,
    cukier puder 3 łyżki,
    cukier waniliowy 1 łyżeczka,
    posiekane pistacje bez soli 2/3 szklanki,
    posiekana biała czekolada 50 g,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kruche ciasteczka

Świąteczne ciastka z pistacjami i białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło utrzeć wraz z cukrem pudrem na puszystą masę. Następnie dodać cukier waniliowy oraz mąkę i wyrobić ciasto. Na koniec dodać pistacje i czekoladę i ponownie ciasto wyrobić. Z ciasta uformować dwa wałeczki o średnicy około 3 – 5 cm, owinąć je ciasno folią spożywczą lub aluminiową i włożyć do zamrażalnika na 30 minut. Po tym czasie ciasto wyjąć, zdjąć folię i pokroić na plasterki szerokości 1 cm. Ciastka ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 12 – 14 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pistacje Biała czekolada Mąka Masło

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować