Surówka z pekińskiej

0 (0 ocen)

  • 12 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczna, kolorowa surówka wielowarzywna składająca się z kapusty pekińskiej, słodką czerwoną papryką, słodką kukurydzą, wyrazistą czerwoną cebulką, kwaśnym ogórkiem kiszonym całość lekko muśnięta majonezem. Serdecznie polecam do drugiego dania, a gdy nam zostanie surówka wystarczy dodać wędzoną pierś z kurczaka i mamy pyszny lunch do pracy.

  • 12 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mała kapusta pekińska
    czerwona cebula duża
    puszka kukurydzy
    4 ogórki kiszone
    czerwona papryka
    pieprz kolorowy
    3 łyżki majonezu
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Surówka z pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierwsze liście z kapusty oberwać i wyrzucić. Przekroić wzdłuż na pół i umyć pod bieżącą wodą. Kapustę posiekać nożem drobno.
  • 2. Cebulę kroimy w kosteczkę wraz z ogórkiem i papryką czerwoną. Dodajemy do kapusty. Kukurydzę osączamy z zalewy i dodajemy do pozostałości składników. Przyprawiamy solą oraz pieprzem,dodajemy majonez, mieszamy.
  • surówka 3. Schładzamy w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować