Surówka z młodej kapusty z kminkiem do mięs i kiełbas z grilla

5 (1 ocen)

  • Łatwy

Pyszna, soczysta surówka, która stanowi niezastąpiony dodatek do potraw mięsnych z grilla, ale nie tylko.

  • Łatwy

Składniki:

  • 1 główka kapusty
    1 cebula
    1 łyżka kminku
    1 łyżka soli
    2 łyżki cukru
    pieprz do smaku
    3 łyżki oleju rzepakowego
    7 łyżek octu balsamicznego
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki Dodatki

Surówka z młodej kapusty z kminkiem do mięs i kiełbas z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy, cebulę drobno kroimy. Całość umieszczamy w misce, dodajemy sól, cukier i kminek, mieszamy i zostawiamy na około 2 godziny, aby kapusta puściła sok. Następnie dodajemy olej i ocet balsamiczny. Mieszamy, doprawiamy pieprzem i chłodzimy w lodówce aż przejdzie smakami.

Porady

Zamiast kminku całego można użyć kminku mielonego. Jeśli nie lubimy w ogóle kminku, możemy użyć cząbru. Surówkę bez obaw możemy przechowywać do następnego dnia w lodówce.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kminek Kapusta

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować