Surówka z młodej kapusty

4.5 (150 ocen)

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna, bogata w witaminy surówka obiadowa z młodej kapusty, z dodatkiem marchewki i koperku. Moja rodzina ją uwielbia :-)

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 mała główka młodej kapusty
    1 marchewka
    1 cebula
    1 mały pęczek koperku
    3 łyżki oleju rzepakowego
    sól, pieprz, cukier
    sok z cytryny
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z młodej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Kapustę drobno szatkujemy.
    2. Marchewkę ścieramy na tarce.
    3. Cebulę drobno kroimy.
    4. Koperek siekamy.
    5. Wszystkie składniki mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem i cukrem.
    6. Surówkę skrapiamy olejem i sokiem z cytryny. Mieszamy i odstawiamy na ok. 1 godzinę. Surówka wspaniale smakuje do dań z mięsa lub ryb.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Cytryna Kapusta Koper Marchewka Olej

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować