Sałatka z kaszą gryczaną

4.78 (9 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Sałatka typu na winie czy też zero waste, dla wielbicieli gryki. Wykorzystałam tutaj pozostałą z obiadu kaszę gryczaną paloną i resztki sera żółtego. Sałatka świetnie smakuje solo jak również w towarzystwie dobrych wędlin czy pieczywa. Może stanowić ciekawe urozmaicenie weekendowych kanapek :)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 woreczek palonej kaszy gryczanej
    6 jajek
    3 ogórki konserwowe
    1 mała puszka groszku konserwowego
    ok. 100 g sera żółtego
    2 łyżki majonezu
    3-4 łyżki jogurtu naturalnego
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.78 (9 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z kaszą gryczaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gotujemy do miękkości wg. zaleceń producenta. Studzimy.
  • 2. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i ścieramy na tarle o dużych oczkach. Na takich samych oczkach ścieramy ser żółty.
  • 3. Ogórki kroimy w drobną kostkę, lekko odciskamy.
  • 4. Składniki sałatki łączymy ze sobą, dodajemy majonez i jogurt, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować