Surówka z młodej kapusty

4.5 (179 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Nasza ulubiona surówka do obiadu - prosta i smaczna surówka z młodej kapusty.

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pół główki młodej kapusty
    2 marchewki
    1 jabłko
    1 cebula
    4 łyżki oleju 
    1 łyżka soku z cytryny
    sól, pieprz, cukier
    pół pęczka posiekanego koperku
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki

Surówka z młodej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę umyć, drobno poszatkować i włożyć do większej miski. Cebulę posiekać i dołożyć do kapusty. Marchewki umyć i zetrzeć razem z obranym jabłkiem na tarce o dużym oczku. Połączyć z resztą składników. Olej wymieszać z sokiem z cytryny, solą, pieprzem i cukrem (do smaku).Dodać do surówki razem z posiekanym koperkiem i wszystko dokładnie wymieszać. Odstawić na 30 min, żeby smaki się przegryzły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Jabłka Marchewka Warzywa Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować