Surówka z koprem włoskim

  • wyświetlono: 357 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Zasmakuje tym o lubią koper włoski, w którym wyraźnie dominuje smak i zapach anyżu. Surówka jest bardzo orzeźwiająca w sam raz do letnich dań.

weronka6
  • 2 porcje
  • 10min
  • Łatwy

Składniki

1 koper włoski
1 duża pomarańcza
kilka czarnych oliwek
oliwa z oliwek sól i pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Surówka z koprem włoskim

  • 1. Z kopra usunąć rdzeń i zielone pędy. Pokroić go cieniutko w piórka. Oliwki na pół ,pomarańcze wyfiletować a resztą soku skropić surówkę. Dodać sól pieperz do smaku i skropić oliwą z oliwek. Przemieszać wszystko i odstawić na 5 min.

Porady

Można dodać natkę pietruszki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

oliwkikuchnia śródziemnomorskafenkuł

Komentarze

Podobne przepisy

surówka jak z chińskiej restauracji

Dodane przez: klementynka

surówka jak z chińskiej restauracji

Zaraz po zrobieniu jest chrupiąca...

Surówka z pora

Dodane przez: Patrycja33

Surówka z pora

Surówka z pora. Jest to moja ulubiona...

surówka z kalarepy

Dodane przez: duszek

SURÓWKA Z KALAREPY

Do surówek można "przemycić" różne...

Surówka z młodej kapusty

Dodane przez: AnetaJ

Surówka z młodej kapusty

Smaczna, zdrowa i lekka surówka....

surówka z marchewki

Dodane przez: Marcelina

Tradycyjna surówka z marchewki

Taką tradycyjną surówkę jem od...

surówka z selera naciowego

Dodane przez: sonieczka

surówka z selera naciowego

pierwszy raz w życiu kupiłam selera...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE