Zupa z koprem włoskim

4.5 (173 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Taka inna. Koper włoski, inaczej fenkuł gości na naszym stole od niedawna. I tak został zaadoptowany na stałe.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g karkówki
    bulwa kopru włoskiego
    1 łodyga selera naciowego
    marchewka
    pietruszka
    4 ziemniaki
    cebula biała
    2 ząbki czosnku
    100 g makaronu oreccchiette
    oliwa z oliwek
    2 liście laurowe
    5 ziaren ziela angielskiego
    1 łyżeczka estragonu
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z koprem włoskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa z koprem włoskim 1. Mięso umyłem, pokroiłem w kostkę, zalałem 1 i ½ l wody, gotowałem 15 minut, zszumowałem.
    Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki obrałem, opłukałem.
    Warzywa korzeniowe starłem na tarce o dużych oczkach, ziemniaki pokroiłem kostkę. Dodałem do mięsa, dołożyłem liście laurowe oraz ziele angielskie, gotowałem 15 minut.
    Koper włoski i seler naciowy oczyściłem, pokroiłem. Cebulę i czosnek obrałem, posiekałem, zeszkliłem na 2 łyżkach oliwy. Dołożyłem koper włoski i seler naciowy, smażyłem 10 minut. Dodałem do zupy, doprawiłem estragonem, sola i pieprzem, gotowałem 10 minut. Dorzuciłem makaron, gotowałem 15 minut. Natkę pietruszki opłukałem, osuszyłem, posiekałem. Zupę rozlałem na talerze, posypałem natką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fenkuł (koper włoski) Koper

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować