Pstrąg smażony z surówką z kiszonej kapusty

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

U nas to danie głównie jest na Wigilię lecz nie na wieczerze a na obiad tak samo w Wielki Piątek . Pstrąg jest tak pyszna rybą, że zagościł na naszym stole znacznie częściej.:))

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • Na 1 osobę: 1 pstrąg (wypatroszony i oczyszczony), 2 ząbki czosnku, natka pietruszki, sól i pieprz. Mąka i olej do smażenia.

    Surówka: kiszona kapusta, marchewka, natka pietruszki,jabłko, sól, pieprz troszkę cukru opcjonalnie kminek.

    Druga wersja naprawdę godna polecenia to: do ryby dodajemy cząstkę cytryny i sokiem z niej skrapiamy ryby a obok kładziemy chrzan. Proszę mi wierzyć ryba z chrzanem pysznie smakuje:)))
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pstrąg smażony z surówką z kiszonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybie do brzuszka wkładamy pokrojony czosnek i natke pietruszki. Solimy, pieprzymy. Obtaczamy rybę w mące, nadmiar strzepujemy i smażymy na mocno rozgrzanym oleju, powoli z obu stron. Widelcem sprawdzamy czy ryba jest gotowa czyli czy mięsko jej delikatnie odchodzi od ości.
  • 2. Składniki surówki mieszamy ze sobą, odstawiamy na 10 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować