Surówka z kiszonej kapusty z marchewką i pestkami

4.4 (5 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszna i zdrowa :)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g kiszonej kapusty
    2 marchewki
    mała cebulka szalotka
    garść żurawiny suszonej
    3 łyżki pestek słonecznika
    3 łyżki pestek dyni
    2 łyżki miodu wielokwiatowego
    3 łyżki oleju lnianego
    pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.4 (5 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki Kapusta kiszona

Surówka z kiszonej kapusty z marchewką i pestkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę odcisnąć z soku. Jeśli jest taka potrzeba, jest zbyt kwaśna, to wypłukać w wodzie.
    Jeśli jest zbyt grubo poszatkowana, to pokroić.
    Przełożyć do salaterki i dodać marchewki starte na dużych oczkach tarki, bardzo drobno pokrojoną w kostkę szalotkę, żurawinę, pestki słonecznika, pestki dyni, miód, olej, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Wymieszać. Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować