Surówka z kapusty kiszonej z jabłkiem i marchewką

4.96 (168 ocen)

Najlepsza zimowa surówka. W dodatku bardzo szybka do przygotowania :)

Składniki:

  • 300 g kapusty kiszonej
    1 nieduża marchewka (100 g)
    1 jabłko (120 g)
    1 szalotka (40 g) lub mała czerwona cebulka
    1 łyżka posiekanego koperku
    1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki
    1 płaska łyżeczka cukru
    1 łyżeczka soku z cytryny
    szczypta pieprzu
    2-3 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.96 (168 ocen)

Zobacz również:

Surówki Kapusta kiszona

Surówka z kapusty kiszonej z jabłkiem i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę odciskamy z nadmiaru soku i drobno kroimy. Szalotkę obieramy, kroimy wzdłuż na 4 części, a następnie w plasterki. Marchewkę i jabłko obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Starte jabłko skrapiamy sokiem z cytryny.
  • 2. Kapustę mieszamy z szalotką, marchewką i jabłkiem, dodajemy koperek, zieloną pietruszkę i olej, przyprawiamy cukrem i pieprzem i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 20-30 minut, aby smaki się połączyły i ponownie mieszamy. Podajemy jako dodatek do mięsa lub ryby.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Marchewka Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Na zimno Obiad

Podobne przepisy

4.4 (5 ocen)

Zdobywca nagrody

Surówka z kiszonej kapusty z marchewką i pestkami

To może cię zainteresować