Surówka z czerwonej kiszonej kapusty

4.5 (195 ocen)

Lubię kwaśną kapustę, ta była dla mnie trochę za mało kwaśna ( kupowałam na kiermaszu) , musiałam ją więc nieco podostrzyć. A efekt był smakowity, mocno koperkowy, więc polecam.

Składniki:

  • składniki 2 porcje
    ok 250 g kapusty czerwonej kiszonej
    1 nieduża czerwona cebula
    2- 3 łyżki posiekanego koperku
    łyżka posiekanej natki pietruszki
    1 łyżka kaparów
    1 duży ząbek czosnku, pokrojony w plasterki
    papryka w płatkach do smaku
    3 -4 łyżki oleju np kujawskiego czosnek+bazylia
    1 łyżka octu balsamicznego - lub do smaku
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki Kapusta kiszona

Surówka z czerwonej kiszonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zioła i cebulę posiekać.
  • 2. Kapustę, jeżeli jest taka potrzeba, pokroić drobniej.
  • 3. W misce wymieszać kapustę z ziołami, cebulą, kaparami, czosnkiem, dolać olej, ocet balsamiczny, sól i pieprz i płatki paprykowe do smaku. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować