Surówka z kiszonej kapusty z marchewką, cebulą

5 (191 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną surówkę obiadową. Przygotowana z kiszonej kapusty i startej marchewki oraz cebuli i szczypiorku. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 25 dag kapusty kiszonej
    1/2 czerwonej cebuli
    1/2 białej cebuli
    2 łyżki pokrojonego szczypiorku
    1 łyżka oleju
    1/2 łyżeczki soli
    1/4 łyżeczki pieprzu
    1/2 łyżeczki cukru
Wystaw ocenę:

5 (191 ocen)

Zobacz również:

Surówki Kapusta kiszona

Surówka z kiszonej kapusty z marchewką, cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka z kiszonej kapusty z marchewką, cebulą 1. Kiszoną kapustę odciskamy z nadmiaru soku i kroimy na drobno. Marchew obieramy i myjemy, ścieramy na tarce jarzynowej. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kostkę.
    Szczypiorek myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy na drobno.
    Wszystkie składniki wkładamy do miski i dodajemy przyprawy oraz olej i cukier, mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować