Spaghetti Accademici

5 (1 ocen)

  • 5 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Przedstawiam Wam szybkie i niedrogie danie, które ucieszy każdego wielbiciela makaronu i parówek.

  • 5 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 parówki
    250 g makaronu
    1 litr wody
    łyżka soli
    3 łyżki oleju
    sos do spaghetti w słoiku lub ketchup-wedle uznania
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Spaghetti

Spaghetti accademici - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • KROJENIE I SMAŻENIE 1. Parówki kroimy na 0,5-1cm klocki. Wrzucamy na rozgrzaną patelnie z olejem, smażymy na złoty kolor do utworzenia się chrupiącej skorupki.
  • GOTOWANIE 2. Wlewamy wodę do garnka, dodajemy sól, zagotowujemy. W momencie zauważenia gotującej się wody, wsypujemy makaron. Gotować według przepisu na wolnym ogniu.
  • GOTOWE PARÓWKI 3. Do pojemnika dodajemy chrupiące parówki.
  • MAKARON PO UGOTOWANIU 4. Odcedzony makaron wsypujemy do parówek. Polewamy ulubionym sosem ze słoika lub ketchupem. Smacznego!

Porady

Ja użyłam sosu bez podgrzewania w celu zneutralizowania gorącego makaronu i parówek. Przełożyło się to też na krótszy czas oczekiwania na danie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Parówki Ketchup

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować