Spaghetti z kremowym pesto z cukinii

2.67 (3 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybkie i smaczne danie idealne na obiad lub ciepłą kolację

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g makaronu spaghetti
    2 cukinie
    150 g kremowego serka z ziołami
    30 g mozarelli
    30 g orzechów nerkowca
    4 ząbki czosnku
    2 łyżki oliwy z oliwek
    1 łyżeczka soli
    0,5 łyżeczki pieprzu
    0,5 łyżeczki gałki muszkatołowej
Wystaw ocenę:

2.67 (3 ocen)

Zobacz również:

Spaghetti

Spaghetti z kremowym pesto z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do naczynia żaroodpornego wrzuć pokrojoną w kostkę cukinię ze skórą, dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, , oliwę, orzechy nerkowca, posyp solą, pieprzem i gałką muszkatołową, wszystko dokładnie wymieszaj na środek wyłóż serek.
    Piecz około 20 minut w temperaturze 220 st.
    Zawartość naczynia żaroodpornego zmiksuj blenderem.
    Makaron spaghetti ugotuj według przepisu na opakowaniu , dodaj do kremowego pesto.
    Wszystko dokładnie wymieszaj posyp serem.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować