Sos pieczarkowy

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszny aromatyczny sos z pieczarkowy, który możemy wykorzystać jako dodatek do obiadu. Wyśmienicie smakuje z ziemniakami.

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 40 dag pieczarek
    2 średnie cebule
    1 łyżka masła
    3 łyżki oleju
    4 duże łyżki z czubkiem jogurtu naturalnego
    1 łyżka mąki kukurydzianej
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sos pieczarkowy

Sos pieczarkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy w duże kawałki. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło z olejem, wkładamy pokrojoną cebulę i smażymy do momentu, aż będzie szklista.
    Dodajemy pokrojone pieczarki, smażymy około 5 minut. Dolewamy 1 szkl wody i gotujemy około10 mint.
    Do szklanki przekładamy jogurt i mąkę dokładnie mieszamy, dolewamy wodę ( razem pełna szkl ). Sos przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy jogurt z mąką i przez chwilę gotujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować