REKLAMA
Pampuchy inaczej kluski na parze to mięciutkie, rozpływające się w ustach drożdżowe bułeczki. Można je podawać na słodko z musami owocowymi i owocami lub wytrawnymi sosami.
Cannelloni z cukinii w roli charakterystycznego makaronu. Mięsne kuleczki zawinięte w plastry cukinii zapieczone z kaszą to bardzo fajne podanie mięsa mielonego w oryginalny sposób. Całość połączona sosem pieczarkowym, która smakuje wybornie i stanowi doskonały pomysł na rodzinny obiad.
Pyszna zapiekanka gołąbkowa z formie babki. Rewelacyjne połączenie mięsa mielonego z ryżem, kaszą, kapustą polana sosem pieczarkowym. To potrawa, którą z powodzeniem można podać na specjalną okazję. Idealnie sprawdzi się na Wielkanoc i inne domowe uroczystości. Babka bardzo ładnie wygląda i bardzo dobrze smakuje, jest też prostsza w przygotowaniu i mniej czasochłonna od tradycyjnych gołąbków. Moi bliscy byli zachwyceni.
Wyśmienite gołąbki, równie smaczne, jak te ze słodkiej kapusty, a dzięki temu, że nie trzeba parzyć kapusty, robi się je bardzo szybko. Do tradycyjnego farszu z mięsa, ryżu i cebuli dodałam startą marchewkę, zieloną pietruszkę i kurkumę. Gołąbki podałam z sosem pieczarkowym. Polecam :)
Placki ziemniaczane to jedno z naszych ulubionych dań bezmięsnych a odrobinka drożdży sprawia że są jeszcze smaczniejsze.
Te kotleciki powstały spontanicznie, kiedy zostało mi trochę ugotowanych ziemniaków. Wystarczyło kilka dodatków i aksamitny sos pieczarkowy według przepisu babci, by powstało coś , co zaskoczy nawet wybrednych smakoszy. Kotleciki sprawdzą się i na co dzień, i od święta - są przepyszne i delikatne.
Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni. To pyszne bezmięsne danie posmakuje każdemu. Mięciutkie kluski i pyszny sosik, mniam.
To łatwe i pyszne danie rodzinne. Moi najbliżsi bardzo je lubią. Do przygotowania kotletów możemy również wykorzystać ugotowane ziemniaki które zostały z obiadu.
Proste, aczkolwiek bardzo eleganckie danie. Sprawdzi się nawet na proszony obiad.
Szybsza wersja tradycyjnych gołąbków. Gołąbki bez zawijania z dodatkiem kaszy orkiszowej i kapusty włoskiej polane sosem pieczarkowym to moja propozycja na pyszny obiad.
Ostatnio skomentowane
Ciasteczka owsiane ze słonecznikiem i żurawiną