Sos chrzanowo-paprykowy

0 (0 ocen)

  • 15 min

Sos do grillowanych mięs, placków ziemniaczanych czy do kanapek. Pyszny, szybko zrobiony i bardzo smaczny. Polecam.

  • 15 min

Składniki:

  • 7 łyżek jogurtu naturalnego
    2 łyżeczki tartego chrzanu
    ¼ czerwonej papryki
    1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
    Sól, pieprz, wegeta do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Sos chrzanowo-paprykowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ćwiartkę papryki umyć, pokroić najpierw w paski, następnie w drobną kostkę. Dodać do jogurtu, następnie dodać pozostałe składniki: tarty chrzan, paprykę w proszku. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i odrobiną wegetą. Całość dokładnie wymieszać. Podawać np. do placków ziemniaczanych, grillowanych mięs, czy na kanapki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona papryka Tarty chrzan

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować