SOS CHRZANOWO-KOPERKOWY

  • wyświetlono: 9028 |
  • dodany do książki kucharskiej: 11 |
  • polecenia: 1

Przepis braci Kuroni który wdrożyłam w moje ,,kuchenne"zycie.Smaczny na gorąco jak również na zimno.Pyszny do białej kiełbasy i wędlin

IMG_20190707_173458_367
  • 15min

Składniki

1 cebula
0,5 l bulionu warzywnego
60 g masła miękkiego
3 łyżki mąki
3 łyzki chrzanu
2 peczki koperku
200 ml smietany

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

SOS CHRZANOWO-KOPERKOWY

  • 1. MAsło roztapiamy na małym ogniu,cebulkę kroimy na kosteczkę,szklimy na masełku.Dodajemy mąkę,energicznie mieszamy.Dodajemy gorący bulion,mieszamy aby nie powstały grudki.Częscią powstałego sosu hartujemy śmietanęi wszystko razem mieszamy.Dodajemy chrzan,koperek,doprawiamy wg uznania solą i pieprzem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzudania_dla_urodysezonowe_przysmaki
 

Komentarze

Podobne przepisy

image-269jowo

Dodane przez: paolineczka

Dip ( sos ) koperkowy

Mocno koperkowy smak z wyczuwalną...

Sos czosnkowo-koperkowy

Dodane przez: mandusia

Sos czosnkowo - koperkowy

Przepyszny sos, który pasuje do...

sos maślano-koperkowy

Dodane przez: Martyna1991

sos maślano-koperkowy do mięs

Sos idealnie nadaje się za równo...

Dodane przez: Karioka

SOS CHRZANOWY DO JAJEK

Sos chrzanowy jest odpowiednim...

Sos koperkowy do surówek

Dodane przez: caroline1983

Sos koperkowy do surówek

Zamiast gotowych sosów sałatkowych

Sos czosnkowo -  koperkowy

Dodane przez: MagdalenaS

Sos czosnkowo - koperkowy

Idealny do karkówki czy kiełbaski...