SOS CHRZANOWO-KOPERKOWY

4.98 (181 ocen)

  • 15 min

Przepis braci Kuroni który wdrożyłam w moje ,,kuchenne"zycie.Smaczny na gorąco jak również na zimno.Pyszny do białej kiełbasy i wędlin

  • 15 min

Składniki:

  • 1 cebula
    0,5 l bulionu warzywnego
    60 g masła miękkiego
    3 łyżki mąki
    3 łyzki chrzanu
    2 peczki koperku
    200 ml smietany
Wystaw ocenę:

4.98 (181 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos chrzanowo-koperkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. MAsło roztapiamy na małym ogniu,cebulkę kroimy na kosteczkę,szklimy na masełku.Dodajemy mąkę,energicznie mieszamy.Dodajemy gorący bulion,mieszamy aby nie powstały grudki.Częscią powstałego sosu hartujemy śmietanęi wszystko razem mieszamy.Dodajemy chrzan,koperek,doprawiamy wg uznania solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować