SOS CHRZANOWO-KOPERKOWY

  • wyświetlono: 11263 |
  • dodany do książki kucharskiej: 13 |
  • polecenia: 1

Przepis braci Kuroni który wdrożyłam w moje ,,kuchenne"zycie.Smaczny na gorąco jak również na zimno.Pyszny do białej kiełbasy i wędlin

IMG_20190707_173458_367
  • 15min

Składniki

1 cebula
0,5 l bulionu warzywnego
60 g masła miękkiego
3 łyżki mąki
3 łyzki chrzanu
2 peczki koperku
200 ml smietany

Sposób przygotowania przepisu:

SOS CHRZANOWO-KOPERKOWY

  • 1. MAsło roztapiamy na małym ogniu,cebulkę kroimy na kosteczkę,szklimy na masełku.Dodajemy mąkę,energicznie mieszamy.Dodajemy gorący bulion,mieszamy aby nie powstały grudki.Częscią powstałego sosu hartujemy śmietanęi wszystko razem mieszamy.Dodajemy chrzan,koperek,doprawiamy wg uznania solą i pieprzem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzudania_dla_urodysezonowe_przysmaki

Komentarze

Podobne przepisy

sos pieczarkowo-koperkowy

Dodane przez: kuchnia ani

Sos pieczarkowo-koperkowy

Pyszny sos do ziemniaków, kaszy,...

Sos koperkowy

Dodane przez: kuchenny świat

Sos koperkowy

Zapraszam na sos koperkowy na bazie...

sos koperkowy

Dodane przez: Moonia

Sos koperkowy z ziemniakami i jajkiem

Danie szybkie i dobre. Sos koperkowy...

sos maślano-koperkowy

Dodane przez: Martyna1991

sos maślano-koperkowy do mięs

Sos idealnie nadaje się za równo...

Dodane przez: Karioka

SOS CHRZANOWY DO JAJEK

Sos chrzanowy jest odpowiednim...

Aromatyczny sos grzybowo-koperkowy

Dodane przez: Jola1977-1977

Aromatyczny sos grzybowo-koperkowy

Sos zrobiłam z podgrzybków uzbieranych...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE