Placki ziemniaczane, chyba wszystkim są znane? Niby prosty ziemniak, ale jak smaczny. Można podać je na obiad lub podwieczorek, na słodko lub wytrawnie. Placki są chrupiące z zewnątrz i delikatne w środku. Podałam je z sosem jogurtowo-chrzanowym z żurawiną, który świetnie do nich pasuje.
4.5 (179 ocen)
Porady
Placki ziemniaczane, chyba wszystkim są znane? Niby prosty ziemniak, ale jak smaczny. Można podać je na obiad lub podwieczorek, na słodko lub wytrawnie. Przyznam się, że na słodko jeszcze nie jadłam przepis u Tysi. Zdecydowanie wolę wersję na ostro i słono. Placki są chrupiące z zewnątrz i delikatne w środku. Podałam je z sosem jogurtowo-chrzanowym z żurawiną, który świetnie do nich pasuje. Danie jest smakowite, ale o tym najlepiej przekonać się osobiście. Polecam.
Komentarze