700 gr truskawek
300 gr jagód – ja wzięłam jagody kamczatki
450 gr cukru
1 op. Żelfixu
3 łyżki wody
Sposób przygotowania przepisu:
Dżem truskawkowo-jagodowy
1.
Owoce umyć, oczyścić z liści i gałązek. Większe truskawki pokroić na pół. Owoce włożyć do garnka, dodać wodę i żelfix. Ciągle mieszając, doprowadzić do wrzenia. Dodać cukier i ponownie ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu przez 2 minuty. Zdjąć z ognia, wymieszać do usunięcia piany i gorący dżem nalewać do wyparzonych słoików. Zakręcić i odstawić do góry dnem, do całkowitego wystudzenia.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze