Sos chrzanowo - jajeczny

4.49 (157 ocen)

  • 10 min

Szczypiący w nos dodatek do wędlin:)

  • 10 min

Składniki:

  • 1 słoiczek chrzanu
    4 jajka ugotowane na twardo
    2 łyżki gęstego majonezu – polecam Kielecki
    Płaska łyżeczka musztardy chrzanowej
    Szczypta cukru
    Pieprz
    Sól
Wystaw ocenę:

4.49 (157 ocen)

Zobacz również:

Jajko Sosy Dodatki

Sos chrzanowo - jajeczny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jeśli chrzan jest bardzo wodnisty, odcisnąć nadmiar płynu. Jajka zetrzeć na drobnych oczkach. Wszystkie składniki połączyć ze sobą. Doprawić do smaku. Schłodzić w lodówce. Przechowywać w szczelnie zamkniętym słoiku w lodówce.

Porady

Podawać jako dodatek do wędlin, jajek, pieczeni.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan Jajka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować