Sorbet malinowy

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Idealny na upalne dni, świetna alternatywa dla tradycyjnych lodów na śmietance. Intensywny w smaku, słodki i bardzo orzeźwiający.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g malin
    120 g cukru
    1/2 szklanki wody
    sok z 1/2 cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Lody Sorbety

Sorbet malinowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Maliny zmiksować blenderem i przecedzić przez sito, aby pozbyć się pestek. W rondlu zagotować wodę z cukrem i gotować przez ok. 5 minut, aż cukier się rozpuści, a syrop zgęstnieje. Syrop przelać do przecedzonych malin i wymieszać. Sorbet wstawić do zamrażalnika na kilka godzin do zamrożenia. Co ok. 40 minut, przemieszać masę widelcem, bu pozbyć się kryształków lodu. Wyciągnąć z zamrażalki na ok. 10 minut, przed planowanym podaniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier Lód Maliny Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować