REKLAMA

Soczyste podudzia z kurczaka w cebuli, czosnku oraz przyprawach

wyświetlono: 255 | dodany do książki kucharskiej: 4 | polecenia: 0

Soczyste podudzia z kurczaka w cebuli, czosnku, przyprawach i ziołach oraz marynacie z majonezu i ketchupu. Zrobiłam ich sporo bo obiad miał być na dwa dni, a wszystko zniknęło za jednym razem. Więc przepis puszczam dalej. Polecam serdecznie, mięso wystarczy natrzeć a reszta robi się sama.

opublikowany: 18.01.2022
Udostępnij Pinterest
  • dla 4 osób
  • 10 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg podudzia z kurczaka
    3 łyżeczki przyprawy do kurczaka
    gałązka rozmarynu
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki ketchupu łagodny/pikantny
    4 ząbki czosnku
    2 cebule
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć a następnie przełożyć do miski dodać przyprawę, igiełki rozmarynu, majonez oraz ketchup. Wszystko razem połączyć aby mięso było w przyprawach i odstawić na 30 minut.
  • 2. Cebulę i czosnek obrać i drobno pokroić dodać do mięsa, do mięsa wlać 1/2 szklanki wody. Następnie wszystko przełożyć do worka do pieczenia i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 200 stopni i piec 40 minut.

Porady

Podudzia przygotowane w ten sposób wychodzą mięciutkie, pachnące i bardzo soczyste. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Podudzia można również usmażyć na grillu. Rozmaryn można użyć suszony.

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE