Smalec z cieciorki

4.48 (145 ocen)

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Ciekawa, smaczna alternatywa dla zwykłego smalcu.

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Puszka cieciorki
    czerwona cebula
    małe kwaśne jabłko
    sól, pieprz, majerenek
Wystaw ocenę:

4.48 (145 ocen)

Zobacz również:

Dodatki Pasty

Smalec z cieciorki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciecierzycę zmiksować na gładko. Cebulę pokroić w drobną kostkę, jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
    2. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć cebulę, następnie dodać jabłko oraz majeranek i smażyć jeszcze chwilę.
    3. Podsmażone składniki dodać do zmiksowanej ciecierzycy i doprawić do smaku solą, pieprzem.
    Podawać do pieczywa czy krakersów.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować