PASTA Z CIECIORKI I MARCHEWKI

4.5 (148 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 2 godz.
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Pyszna i bogata w białko i błonnik pasta z ciecierzycy i marchewki domowej roboty :)

  • 2 godz.
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 200-250 g ciecierzyca
    2 małe marchewki
    1/2 pora
    1 łyżka oleju rzepakowego
    sól
    1/2 łyżeczki kurkumy
    1/2 łyżeczki słodkiej papryki
    natka pietruszki
    2/3 łyżki wody
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Dodatki Pasty

Pasta z cieciorki i marchewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dzień wcześniej namaczamy na noc ciecierzycę. Na drugi dzień gotujemy ok. 40 min pod przykryciem w lekko osolonej wodzie do miękkości. Ścieramy marchewki na tarce o grubych oczkach, kroimy pora. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy warzywa (dolewamy odrobinę wody ) i dusimy z przyprawami. Ciecierzycę i podduszone warzywa miksujemy na gładko z 2-3 łyżkami wody.

Porady

Najlepiej smakuje na następny dzień podana na domowym pieczywie :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciecierzyca Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować