Pasta z CIECIORKI

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Jeśli lubicie pasty do kanapek to ta wam spasuje bo przepysznie smakuje. Idealna do pieczywa lub jako przekąska - dip do warzyw i nie tylko. Bardzo łatwo się ją przygotowuje i wcale dużo czasu to nie zajmuje.

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 puszka cieciorki odsączonej ( po odsączeniu 265 g )
    szczypta soli
    szczypta pieprzu
    1 łyżeczka soku z cytryny
    2 łyżki oliwy z oliwek
    1 ząbek czosnku
    szczypta słodkiej papryki
    szczypta mielonego kminku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pasta z cieciorki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki przełożyć do blendera i zmiksować na gładką masę i gotowe.

Porady

opcjonalnie 4-5 łyżek zimnej gotowanej wody do rozrzedzenia jeśli pasta wyjdzie sucha

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciecierzyca Czosnek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (148 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Pasta z cieciorki i marchewki

To może cię zainteresować